Dostupni linkovi

Bez novih informacija o otetim Srbima u Libiji


U očekivanju novih vijesti o dvoje otetih državljana Srbije u Libiji, ambasador Oliver Potežica za Tanjug kaže da tamošnje vlasti provode vrlo intenzivnu istragu, ali da zasad, u vezi sa tim slučajem, ne može ništa određenije reći.

"Ima nekih informacija da se vrši vrlo intenzivna istraga, ali ne mogu, za sada, da vam kažem ništa određenije. Intenzivno radimo, u stalnom smo kontaktu sa službom bezbjednosti, građanima i prijateljima u Sabrati", izjavio je Potežica.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da su juče oteti vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, službenici Ambasade Srbije kod mjesta Sabrata nedaleko od Tripoliija, ističući da čini sve da se obijezbedi više informacija i siguran pronalazak naših otetih državljana.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović kazao je ranije danas da postoje indicije da su otmičari približno locirani, prema telefonskim aparatima.

"Otmičari su se vratili prema gradu koji je blokiran, tako da niko nekontrolisano ne može izaći iz grada (Sabrate)", rekao je Odalović.

Odalović je rekao da još niko nije preuzeo odgovornost za otmicu i da se pretpostavlja da je riječ o kriminalnim grupama, a da će istraga pokazati da li su povezane sa nekim drugim organizacijama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa libijskim zvaničnicima a nakon toga izjavio da pozitivan rasplet događaja očekuje za 48 sati.

Srpski ambasador u Libiji je naveo da su dvoje otetih istim putem prošli prije tri dana na putu za Tunis i da su se vratili, bez problema, u Tripoli i da nije bilo ikakvih indicija da je mogla da se desi otmica dva službenika Ambasade na tom putu.

Potežica je naveo da put kojim su juče išli kada se dogodila otmica, koristili su veoma često, više puta mjesečno na putu za susjedni Tunis, pošto se "masa aktivnosti odvija u Tunisu".

Oteti Stanković i Stepić su bili u jednom vozilu, dok je Potežica sa svojom porodicom bio u drugom vozilu.

XS
SM
MD
LG