Dostupni linkovi

Tadić o Bogićevićevim optužbama: Nikoga nisam reketirao


Predsednik Socijademokratske stranke (SDS)Boris Tadić demantovao je u nedelju navode vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića da ima bilo kakve veze sa reketiranjem i iznudom u postupku prodaje "Politike" i upitao zašto se takva afera pokreće dan nakon formiranja koalicije SDS-LDP.

"Čim sam dobio saznanje da me Bogićević optužuje za učešće u kriminalnim aktivnostima i ucenama i reketiranju, hoću da izjavim da nemam nikakve veze sa tim postupkom. Ne samo u slučaju gospodina Bogićevića, već u svim slučajevima. Nikada, ni od koga nisam uzimao novac, nikoga nisam reketirao i ucenjivao", rekao je Tadić.

On je na konferenciji za štampu poručio da je svoj posao obavljao u skladu sa zakonom i upitao zašto se samo dan posle formiranja novog opozicionog saveza emituju "emisije na televiziji i kampanja privatnih medija, naručenih komentatora, kriminologa".

"Ovo je kraj pravnog sistema i kraj pravne države i ukoliko se ovako bude nastavilo, cenu za ovakav postupak platiće građani", rekao je Tadić.

Vlasnik Farmakoma Bogićević izjavio je u nedelju da je vlasniku "Kurira" Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi ušao u posao sa VAC-om vezan za kupovinu "Politike".

Bogićević je za TV PInk rekao da to nije bila provizija, niti mito, već klasičan reket, te da je bio ucenjen.

Za to su, prema njegovim rečima, znali bivši predsednik Srbije Bopris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović.

XS
SM
MD
LG