Dostupni linkovi

Sankt Peterburg: Sahrana žrtava nesreće u Egiptu


U Sankt Peterburgu će u nedelju biti održano opelo i sahrana žrtava iz aviona "Erbas 321" ruske aviokompanije "Kogalimavija" koji se srušio u egipatskom delu Sinaja, zvona će zvoniti i posle službe, a crkveni hor pevati još pola sata, javila je novinska agencija Tass.

Zvona monumentalne crkve Isakijevski sabor oglasiće se 224 puta u znak počasti za 217 poginulih putnika i sedam članova posade, gotovo svih Rusa, koji su poginuli pre devet dana po povratku sa letovanja iz egipatskog letovališta Šarm el Šeika.

"Služba u crkvi povodom sahrane biće otvorena za sve stanovnike Sankt Peterburga.Merač elektronskog zvona koja kontroliše rad zvona, programiran je tako da će se zvona čuti tokom opela i kada ljudi budu napuštali crkvu, pošto služba bude gotova", naveli su crkve Isakijevski sabor za Tas s.

Crkveni hor sa upaljenim svećama u rukama, otpevaće muzička dela u trajanju od 30 minuta, pošto sveštenici budu okončali opelo.

Ostali memorijalni događaji žrtvama avionske nesreće u Egiptu trajaće u Sankt Peterburgu cele nedelje i svi sveštenici te eparhije su dobili instrukcije da se mole za mrtve i sprovode obrede, dajući moralnu podršku porodicama i rođacima žrtava.

Internet će takode tugovati za mrtvima gde je otvoren poseban sajt posvecen putnicima aviona A321 i gde su objavljena njihova imena sa fotografijama i pričama iz njihovih života, uz posebnu pažnju najmlađoj žrtvi Darini Gromovoj koja je imala samo 10 meseci.

Na sajtu ima poseban deo pod nazivom "vaša saučešća" gde stanovnici Sankt Peterburga mogu da pišu stihove ili jednostavno iznesu svoja saučešća, navodi Tass .

XS
SM
MD
LG