Dostupni linkovi

Ministarstvo informisanja: Vlada Srbije donijela odluku o Tanjugu


Ministarstvo kulture i informisanja Srbije potvrdilo je danas da je Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug prestalo da postoji i da je Vlada Srbije donijela Odluku o pravnim posljedicama prestanka postojanja tog preduzeća.

"Ovom odlukom se, između ostalog, predviđa da će svi zaposleni dobiti otpremnine u skladu sa Programom za rešavanje viška zaposlenih u procesu privatizacije, kao i da će im biti plaćeno za rad i angažman u periodu do donošenja Odluke o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug, koja će biti objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Mediji su danas preneli da je Novinska agencija Tanjug zvanično prestala da postoji 31. oktobra kada je izbrisana iz registra Agencije za privredne registre, a zaposleni će dobiti otpremnine i oktobarske plate.

Ministarstvo kulture i informisanja podsjetilo je danas da je tokom prethodnih meseci Agencija za privatizaciju organizovala dva javna poziva za prodaju Javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug, koji su proglašeni neuspješnim jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

"Imajući u vidu da član 146. Zakona o javnom informisanju i medijima predviđa da Zakon o Javnom preduzeću Novinskoj agenciji Tanjug prestaje da važi datumom potpisivanja kupoprodajnog ugovora odnosno najkasnije 31. oktobra 2015. godine, Vlada Srbije donela je Odluku o pravnim posljedicama prestanka Javnog preduzeća Novinske agencije Tanjug", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG