Dostupni linkovi

KRIK podnio pritužbu zbog incidenta komunalne policije u Beogradu


Istraživačka mreža KRIK podnijela je danas beogradskim službama pritužbu zbog incidenta u kojem su učestvovali pripadnici Komunalne policije, kada su novinarima oduzeti foto-aparat i mobilni telefon, a video materijal je obrisan.

U saopštenju KRIK-a, navedeno je da je pritužba podnijeta na rad načelnika Nikole Ristića, njegovog zamenika Darka Vujisića i nekoliko pripadnika komunalne policije zbog incidenta koji se dogodio 21. oktobra, kada su novinari napadnuti i spriječeni da obavljaju svoj posao.

Na video snimcima, koje je KRIK objavio istog dana kada se napad dogodio, vidi se da su komunalni policajci u civilu u prisustvu načelnika Ristića novinarima oduzeli foto-aparat i mobilni telefon.

Zatim su obrisali video snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje gradonačelniku Beograda Siniši Malom u vezi sa istraživanjima koja je KRIK objavio, a kojima se gradonačelnik optužuje za sukob interesa sa pozicije direktora of-šor kompanije na Devičanskim ostrvima.

Događaj se odigrao nedaleko od restorana "Savanova".

S obzirom na to da je u incidentu, što se vidi na objavljenim snimcima, učestvovao i načelnik komunalne policije, KRIK je podnio pritužbu Skupštini grada i gradonačelniku Beograda. Komunalnoj policiji KRIK se žalio na rad njenih pripadnika u civilu.

XS
SM
MD
LG