Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH i Vlada Srbije potpisali važne sporazume


Predstavnici Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije potpisali su četiri sporazuma i to o traženju nestalih osoba, o očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o saradnji u oblasti telekomunikacija i o saradnji u oblasti zaštite okoliša.

Nakon zajedničke sjednice i potpisivanja postignutih sporazuma Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić održali su konferenciju za štampu.

Na veoma posjećenoj press konferenciji Zvizdić i Vučić govorili su gotovo sat vremena o potrebi unapređenja međusobne saradnje u svim oblastima i izraženoj volji obije strane da se oni unaprijede.

Osim o potpisanim sporazumima bilo je riječi o nabavci naoružanja Srbije za šta je premijer Srbije istakao da se zbog toga niko u regiji ne treba plašiti.

Takođe bilo je riječi o pitanju izbjegličke krize i oba sagovornika su istakla da je izjava Merkelove o mogućem sukobu na Zapadnom Balkanu ukoliko Njemačka zatvori granice više za unutrašnju upotrebu te da sukob nije realan.

Najavljeno je da će se praksa zajedničkih sastanaka nastaviti.

XS
SM
MD
LG