Dostupni linkovi

Pretres sjedišta Nogometnog saveza Njemačke


Njemačke porezne vlasti ušle su danas u sjedište Nogometnog saveza Njemačke (DFB), kao i u privatne stanove uposlenika, javljaju tamošnji mediji i dodaju kako se ovo dešava u vrijeme optužbi da su korišteni tajni fondovi za dobijanje organizacije Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Vijest o upadima prvo je objavio Bild rano jutros, u vrijeme kada su Nijemci pristizali na radna mjesta, piše Deutsche Welle. Kasnije je ovu vijest potvrdio Ured državnog tužioca iz Frankfurta.

Kako se navodi, poreznici nisu samo pretraživali sjedište krovne kuće njemačkog nogometa, već i stanove nekih od ključnih figura skandala vezano za navodna potplaćivanja uposlenika Svjetske nogometne asocijacije (FIFA), kako bi Njemačka dobila domaćinstvo Mundijala 2006. godine.

Kako javlja Bild, pretreseni su i domovi aktuelnog predsjednika DFB-a Wolfganga Niersbaha i njegovog prethodnika Thea Zwanzigera.

„Tražimo inkriminirajući materijal, koji potvrđuje sumnje o izbjegavanju plaćanja poreza“, izjavio je jedan od istražilaca.

XS
SM
MD
LG