Dostupni linkovi

Prijave protiv lidera SDS-a Bosića, ministra Mektića i načelnika Gašanovića


Goran Suvara, koji je posvjedočio da mu je SDS platio 100.000 KM za tajno snimanje biznismena Mileta Radišića, podnio je danas Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske prijavu protiv predsjednika SDS-a Mladena Bosića, ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, načelnika Opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, Bosićevog savjetnika Nebojše Vukanovića i još nekoliko lica zbog više krivičnih djela.

U prijavi se navodi da su Bosić, Mektić, Gašanović, Vukanović i više nepoznatih lica od aprila do septembra formirali, kako se ističe, "zločinačko udruženje za rušenje ustavnog poretka i legalno izabrane vlasti u Republici Srpskoj", prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Suvara ističe da su ga pitali da li je u kontaktu sa Radišićem i rekli da im treba samo nekoliko snimljenih rečenica koje bi kompromitovale predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, za šta su mu obećali 100.000 KM.

On napominje da je pristao, te da je tražio da dođe Mladen Bosić da bi bio siguran da nije riječ o prevari.

"Objasnio sam Vukanoviću da sam na potjernici jer se nisam odazvao na sud u Banjaluci. Rekao je da sve zna, ali da su uz mene svi i Bosić i ministar Mektić, tako da ne brinem ništa", piše u Suvarinoj prijavi.

Goran Suvara u nastavku prijave navodi sve detalje dogovora i primopredaje novca, a kao dokaze Tužilaštvu nudi video-snimke, fotografije, audio-snimke i izjave svjedoka.

XS
SM
MD
LG