Dostupni linkovi

Nikolić : Nikakvi pritisci neće nas natjerati da priznamo Kosovo


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ima poverenje u Ujedinjene nacije kojima je Srbija poverila brigu nad Kosovom i ponovio da nikakvi pritisci ne mogu da nateraju Beograd da prizna nezavisnost Kosova.

"Imam poverenje u Ujedinjene nacije, kojima je Srbija 1999. godine povjerila brigu nad Kosovom, a poštujem suverenitet svoje zemlje, zato garantujem da nikakvi pritisci ne bi mogli da nateraju Srbiju da prizna nezavisnost svoje južne pokrajine", rekao je Nikolić tokom sastanka sa novim šefom UNMIK-a Zahirom Taninom i novim šefom Kancelarije Ujedinjenih nacija u Beogradu Simonom Mirelom Mikuleskuom.

Nikolić je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsjednika, rekao da su pregovori Beograda i Prištine u Briselu veoma teški, ali da je Srbija ispunila sve na šta se obavezala prije svega Briselskim sporazumom, dok Priština, sa druge strane nijednu obavezu prema Srbima ne želi da ispuni.

"Licemjerno je kada Albanci, ne želeći da ispune ono na šta su se obavezali, izgovor traže u tome da li je ili nije to izvodljivo po njihovom Ustavu", rekao je predsjednik Srbije.

XS
SM
MD
LG