Dostupni linkovi

Brisel apeluje na crnogorske partije da se vrate u Skupštinu


Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za vanjsku politiku i bezbjednost, Maja Kocijančić apelovala je na crnogorske partije da se ponovo uključe u kontruktivan dijalog unutar Skupštine Crne Gore.

Ona je, komentarišući proteste u Podgorici, za podgoričke Dnevne novine, rekla da očekuje od nadležnih organa da efikasno istraže sve incidente u skladu sa principima vladavine prava, apelujući istovremno na sve političke partije da se ponovo uključe u konstruktivan dijalog unutar Skupštine, koja predstavlja ključni forum za političku debatu.

Govoreći o NATO integracijama, ona ističe da EU daje punu podršku naporima Crne Gore u cilju postizanja punopravnog članstva u NATO, uz konstataciju da će članstvo u Alijansi doprinijeti daljem jačanju stabilnosti u regionu.

"Vrlo je vjerovatno ili je već potvrđeno da će biti poziva od strane NATO da bi Crna Gora postala članica ove međunarodne organizacije, što će predstavljati budući uspjeh Crne Gore i njen važan doprinos regionalnoj stabilnosti", zaključila je Kocijančić.

Izvještaj o napretku Crne Gore za ovu godinu, koji će biti predstavljen 5. novembra, temelji se na prepoznavanju napretka države na njenom evropskom putu, rekla je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić

XS
SM
MD
LG