Dostupni linkovi

Završen Sajam knjiga u Beogradu


Simboličnom predajom "Otvorene knjige" ovogodišnjeg počasnog gosta Rusije sljedećoj zemlji partneru, Iranu, sinoć je završen jubilarni 60. Beogradski sajam knjiga, koji je po broju posjetilaca -više od 180.000 ljudi - oborio dosadašnje rekorde, a prošlogodišnji nadmašio za oko 20.000.

Pod sloganom "Što bi bilo da nije bilo" ovogodišnji je sajam okupio943 učesnika.
Na ovogodišnjem sajmu beogradski mediji pažnju su posvetili premijernom nastupu zagrebačke izdavačke kuće "Frakture", naglašavajući da je već proglašena za najboljeg stranog izlagača na ovogodišnjem sajmu knjiga u Londonu.

Ove su godine, po procjeni književnih kritičara i analitičara, uz standardnu knjižarsku ponudu i potražnju na sajmu veliku pažnju izazvale primjenjena psihologija, poslovne, a poglavito marketinške knjige.

"Moramo biti zadovoljni i nadamo se da smo pridonijeli kulturi knjige", poručio je predsjednik Upravnog odbora Sajma knjiga Zoran Avramović.

Jubilarni 60. Beogradski sajam knjiga čiji je zemlja partner bila Rusija pratilo je oko 1.000 akreditiranih novinara iz Srbije, regije i zemalja sudionica, a sljedeća zemlja počasni gost bit će Iran.

XS
SM
MD
LG