Dostupni linkovi

DF odbacio dijalog koji je inicirao Krivokapić


Demokratski front (DF) odbacio je danas mogućnost dijaloga o "izgradnji izbornog poverenja" koju je ranije danas najavio predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić.

DF, koji za sutra u Herceg Novom planira novi protest, ocenio je da je Krivokapić imao "negativnu ulogu" tokom prošlonedeljnog protesta tog opozicionog saveza ispred zgrade skupštine u Podgorici, što ga "deligitimiše" za ovaj proces.

Iz kabineta predsednika skupštine Krivokapića ranije je najavljeno da ce on pokrenuti inicijativu za dijalog na najvišem nivou u cilju izgradnje izbornog poverenja i organizovanja fer i slobodnih izbora.

Dijalog oko izbornih parvila, koje bi realizovala vlada nacionalnog jedinstva, podržava veliki deo opozicije - Demos Miodraga Lekića, URA Žarka Rakčevića i Demokrate Alekse Bečića.

Oni, međutim traže posredovanje Evropske unije u dijalogu i uvereni su da "međunarodni faktor moraju pritisnuti" vladajuću Demokratsku partiju socijalista (DPS) na dijalog.

DF protestima traži ostavku vlade, odbija da se vrati u parlament, a prekunuo je "svaku komunikaciju" sa vladajućim partijama u Crnoj Gori.

Prošlonedjeljni protest DF-a u Podgorici okončani su nasiljem i incidentima.

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da su protesti od starta imali cilj koji je implicirao nasilnost i promenu vlasti protivno Ustavu Crne Gore.

XS
SM
MD
LG