Dostupni linkovi

Spriječen teroristički napad kod Bijeljine


Policija je danas spriječila teroristički napad u mjestu Janja kraj Bijeljine, saopšteno je iz Centra javne bezbijedonsti (CJB) u tom gradu.

U saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske i Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), policija iz bijeljine spriječila je danas u Janji krivično djelo koje je moglo imati katastrofalne posljedice po ljudski život i imovinu građana, navode iz CJB Bjeljina.

Policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i jutros su izvršili pretres ugostiteljskog objekta "Dalas" u Janji kod Bijeljine, potvrdila je zaglasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Policijske agencije su došle do operativnih saznanja da na području Bijeljine može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela radi ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu te izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

"Tokom pretresa pronađeno je više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca i druge materije zapaljivog sadržaja", dodala je Simojlović.

Ona je dodala da je blagovremenim djelovanjem policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske spriječeno izvršenje krivičnog djela, a da policijski službenici nastavljaju rad na rješavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do izvršenja krivičnog djela.

XS
SM
MD
LG