Dostupni linkovi

Moskva: Neprihvatljive kopnene trupe SAD u Siriji


Zamenik ruskog ministra odbrane Sergej Rjabkov izjavio je danas da je za Moskvu neprihvatljivo da SAD pošalju u Siriju kopnene snage bez koordinacije s predsednikom Bašarom el Asadom.

Američki ministar odbrane Eš Karter je ranije ove sedmice rekao da SAD menjaju strategiju u Iraku i Siriji i da će ako bude trebalo sprovesti unilateralne racije protiv pripadnika Islamske države.

Sirijski aktivisti su, u međuvremenu, preneli da je u raketnom napadu državnih snaga u predgrađu Damaska danas ubijeno više od 40 ljudi i ranjeno više desetina. Prema navodima Lokalnih koordinacionih komiteta i Sirijske opservatorije za ljudska prava, na predgradje Damaska,Dumu, je ispaljeno oko 11 raketa zemlja-zemlja.

U Beču su se danas okupili šefovi diplomatija SAD, Rusije, Saudijske Arabije, Turske i Irana kao bi razgovarali o rešavanju sirijske krize.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov izjavio je da su Rusija i Saudijska Arabija razmenile liste sirijskih opozicionih grupa koje bi trebalo da budu uključene u političke pregovore o okončanju rata.

XS
SM
MD
LG