Dostupni linkovi

Beograd : Marko Milićev osuđen na četiri i po godine zatvora


Treći osnovni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine i šest meseci zatvora Marka Milićeva (34) jer je svojim vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Milićevu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom od tri godine, nakon izvršenja kazne.

Njegov kum Bratislav Vesović osuđen je na godinu zatvora jer je krio Milićeva, kao i jer mu je pomogao da sakrije "kantrimena".

Vozač "Pink Taksija" Saša Janković dobio je uslovnu osudu od sedam meseci zatvora jer nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je "kantrimen" oštećen.

Kazna mu neće biti izvršena ukoliko u roku od tri godine ne učini novo krivično delo.

Na ovu presudu tužilaštvo, osuđeni i njhovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Milićev i Vesović su u pritvoru, a taksista se brani sa slobode.

Obrazlažući presudu sudija Svetlana Galić je rekla je da je tokom postupka nesporno utvrđeno da je Milićev počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

Milićev je optužen da je kobne noći u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo.

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju prošlog leta, s obzirom da je Milićev nakon incidenta bio u bekstvu, a mesec dana kasnije je uhapšen u Kini i u kratkom roku je izručen Srbiji.

Tokom ovog procesa, sporan je bio i auto kojim je izvršeno krivično delo, s obizirom da nikada nije pronađen, a sumnja se da je rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Milićev i Vesović su u pritvoru više od godinu dana, dok se Janković brani sa slobode.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

XS
SM
MD
LG