Dostupni linkovi

Vučić i Medvedev: Tehnologije nemaju alternativu


Srbija će morati da promijeni svoj obrazovni sistem i pristup nauci, jer nove tehnologije i razvoj nauke nemaju alternativu, a ako se ne ide u korak s modernim vremenom društvo će pretrpjeti štetu, izjavio je danas u Moskvi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučića je, u uvodnom obraćanju na Forumu i sajmu tehnologija “Open innovations 2015” u Moskvi, predstavio premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, koji je objasnio da su "prijatelji iz Srbije", odnosno predsjednik vlade i delegacija srpskih ministara, počasni gosti tog skupa.

Vučić se zahvalio Medvedevu na dobro organizovanom sajmu novih tehnologija istakavši da će rast našeg društva zavisiti, ne samo od ekonomskih reformi, već i od toga koliko ćemo moći da pratimo nove tehnologije.

Da bismo ih brže prihvatili i inkorporirali u sistem potrebno je promijeniti naš način razmišljanja, radne navike, što nije lako, a za to čak nemamo dovoljno ni vremena, pošto će u narednih 20 godina biti mnogo promjena u svijetu tehnologija, rekao je Vučić.

Srbija će, kaže Vučić sa Švajcarskom, Njemačkom i ostalim državama morati da radi na razvijanju dualnog obrazovanja.

"Pokušaćemo da uvedemo dualno obrazovanje, iako znam da će to naići na mnogo prepreka i muka kod naših naroda, jer oni uglavnom gledaju da sačuvaju svoj posao. Mi još živimo u vremenu kada mislimo da smo sa završetkom fakulteta i srednje škole završili i sa procesom znnanja i edukacije", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG