Dostupni linkovi

Razmjena saopštenja Moskve i Podgorice


Razmjena saopštenja Moskve i Podgorice

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je neosnovanim izjave crnogorskog premijera Mila Đukanovića da je Moskva umiješana u izazivanje nereda u toj zemlji, ističući da je cilj takvih optužbi da sa sebe skine odgovornost za porast nezadovoljstva u Crnoj Gori.

"Đukanović nije predstavio, a nije ni mogao da predstavi, nijednu konkretnu činjenicu navodnog ruskog učešća u rastu društvene napetosti u Crnoj Gori, jer takvih činjenica nema", objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva inostranih poslova.

U ovom komentaru Odjeljenja za informisanje i štampu ruskog Ministarstva navodi se da je Đukanovićev cilj očigledan, a to je da sa sebe skine odgovornost za porast nezadovoljstva u Crnoj Gori, "iako je primaran uzrok na površini: potpuno ignorisanje mišljenja značajnog dijela crnogorskog društva".

Na ovo saopštenje reagovala je Vlada Crne Gore, čija Služba za odnose sa javnošću je saopštila da je izjava iz ruskog Ministarstva zapravo potvrda utemeljenosti izjave Đukanovića o umiješanosti Rusije u proteste protiv NATO-a.

„Izjava Odjeljenja za informacije i štampu Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije, koje je izrazilo zabrinutost zbog navodne prekomjerne upotrebe sile protiv „mirnih demonstranata“ bez podsjećanja da su ti „mirni demonstranti“ gađali policiju molotovljevim koktelima i pokušali da na silu zauzmu parlament i izvrše prevrat, o čemu su izvještavali brojni svjetski mediji, samo potvrđuje utemeljenost izjave Đukanovića o umiješanosti Rusije u proteste protiv NATO-a”, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG