Dostupni linkovi

MIP Rusije: Đukanović optužbama skida odgovornost sa sebe


MIP Rusije: Đukanović optužbama skida odgovornost sa sebe

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je neosnovanim izjave crnogorskog premijera Mila Đukanovića da je Moskva umiješana u izazivanje nereda u toj zemlji, ističući da je cilj takvih optužbi da sa sebe skine odgovornost za porast nezadovoljstva u Crnoj Gori.

"Đukanović nije predstavio, a nije ni mogao da predstavi, nijednu konkretnu činjenicu navodnog ruskog učešća u rastu društvene napetosti u Crnoj Gori, jer takvih činjenica nema", objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva inostranih poslova.

U ovom komentaru Odjeljenja za informisanje i štampu ruskog Ministarstva navodi se da je Đukanovićev cilj očigledan, a to je da sa sebe skine odgovornost za porast nezadovoljstva u Crnoj Gori, "iako je primaran uzrok na površini: potpuno ignorisanje mišljenja značajnog dijela crnogorskog društva".

"Teško je povjerovati da `državni zvaničnik` koji je tako dugo na vlasti ne može da sagleda sve preduslove za zaoštravanje situacije u svojoj zemlji. Naravno da ih je svjestan. I ne samo to, vjerovatno zna i zbog čega je prinuđen da ponavlja apsurdne tvrdnje o tome da samo stupanje u NATO može da obezbijedi nezavisnost Crnoj Gori", dodaju iz Ministarstva.

Moskva je, navodi se u saopštenju, veoma zabrinuta zbog neumjerene primjene sile protiv demonstranata.

XS
SM
MD
LG