Dostupni linkovi

Demos, URA i Demokrate danas sa EU o dijalogu u Crnoj Gori


Opozicija u Crnoj Gori koja traži formiranje vlade nacionalnog jedinstva i "slobodne" izbore, razgovaraće danas o toj političkoj inicijativi sa predstavnicima Evropske unije (EU).Demos Miodraga Lekića, Ujedinjena reformska akcija (URA) bivšeg potpredsednika vlade Žarka Rakčevića i Demokratska stranka Alekse Bečića zajednički su prošle sedmice zatražili dijalog o izlasku iz političke krize, koji bi rezultirao formiranjem vlade nacionlanog jedinstva.

Čelnici ove tri partije nastale u poslednjih godinu dana transformacijom opozicione scene u Crnoj Gori, razgovaraće danas sa predstavnicima EU, najavio je u ponedeljak lider Demosa Miodrag Lekić.

Oni traže da u dijalogu oko izbornih uslova posreduje EU.

Lekić je podgoričkim Vijestima saopštio da tri partije "rade na širenju" inicijative, te da će pored EU razgovarati i sa predstavnicima "drugih međunarodnih instanci".

U slučaju da vlast odbije dijalog, Lekić je najavio proteste.

"Ako vlast bude ignorisala ovaj predlog koji se nudi kao javan, demokratski osmišljen i ne eliminiše vlast da bude deo tog ukupnog sistema koji bi vodio zemlju do izbora, onda protesti ostaju kao legitiman izbor", poručio je Lekić.

Demos, URA i Demokrate ogradili su se od protesta Demokratskog fronta i nisu učestvovali u njihovoj organizaciji.

XS
SM
MD
LG