Dostupni linkovi

Hag: Svjedok Dunjić umro prirodnom smrću


Haški tribunal saopštio je danas da je autopsija pokazala da je vještak odbrane Dušan Dunjić (65), koji je prošle sedmice pronađen mrtav u jednom hotelu u Hagu, umro prirodnom smrću.

"Nakon smrti vještaka odbrane Dušana Dunjića prošle sedmice, holandske vlasti izvršile su autopsiju, kojoj je takođe prisustvovao patolog iz Srbije koji je pratio cio postupak. Nakon rezultata autopsije zaključeno je da je g. Dunjić umro prirodnom smrću", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Dunjić je bio stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije. i trebalo je prošle sedmice da svjedoči na suđenju u predmetu Ratka Mladić, podsjetio je Haški tribunal.

"Dunjić je prošlog četvrtka trebalo da svjedoči u sudnici, ali je pronađen mrtav u hotelu Kraun plaza u Hagu. Pronašli su ga službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda", navodi se u saopštenju.

O tome je, dodaje se, odmah obaviještena hitna služba, koja je potvrdila smrt Dunjića, a holandske vlasti počele su da provode istragu o njegovoj smrti.

Inače, Dunjić je do sada u više predmeta svjedočio pred Međunarodnim sudom.

Bio je vještak tužilaštva na suđenjima u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramuš Haradinaj i drugi.

Na suđenjima u predmetima Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac i drugi i Vujadin Popović i drugi, Dunjić je svjedočio kao vještak odbrane, navedeno je u saopštenju Tribunala.

XS
SM
MD
LG