Dostupni linkovi

Vulin: Svih 50.000 migranata nisu obaveza Srbije


Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da 50.000 migranata neće biti smešteno u Srbiji, već u svim zemljama Balkana, kao i da će njihovo zadržavanje u Srbiji biti kratkotrajno.

"Nije obaveza Srbije 50.000 ljudi i oni neće biti u Srbiji. Obaveza koju je preuzela Grčka je smeštaj 50.000 ljudi, dok će drugih 50.000 biti u svim ostalim zemljama Balkana", rekao je Vulin novinarima, govoreći o odlukama jučerašnjeg samita u Briselu posvećenog migratskoj krizi.

Na tom sastanku, kako je rekao Vulin, premijer Aleksandar Vučić je sa premijerima i drugih zemalja koje su takođe pogođene migrantskom krizom, pokušao i dobrim delom uspeo da nađe najbolji mehanizam kako "da nam svima bude lakše, da podelimo probleme, ali da niko ne bude posebno opterećen".

On je, nakon obilaska privremenog prihvatnog centra Adaševci kod Šida, naglasio da migranti ne ostaju u Srbiji, već su u tranzitu i da upravo zbog toga Srbija obnavlja privremene prihvatne centre koji se nalaze na migrantskoj ruti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin ubuduće će biti zadužen i za koordinaciju sa drugim zemljama koje se nalaze na ruti kojom prolaze migranti.

Kako je rekao, biće uspostavljen sistem koordinacije svih zemalja na migrantskoj ruti.

XS
SM
MD
LG