Dostupni linkovi

MUP: Posebna kategorija putnika


Više od deset dana nakon što je RSE poslao upit Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog čega aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava sa Kosova nisu mogli iz Srbije da uđu u BiH, stigao je odgovor da granični prelazi Trbušnica i Mali Zvornik, preko kojih su želeli da pređu, “nisu namenjeni za prelazak te kategorije putnika”.

“U skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o kontroli prelaska administrativne linije prema AP KiM i aktima Kabineta ministra unutrašnjih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju određeni su granični prelazi za prelazak osoba koja poseduju identifikaciona dokumenta izdata od strane privremenih institucija u Prištini. To su Batrovci, Horgoš, Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, granični prelaz Surčin-Aerodrom Nikola Tesla, Kelebija, Šid, Gradina i Preševo”, navedeno je u odgovoru Biroa za saradnju sa medijima MUP-a Srbije.

Dodaje da prelazi Trbušnica i Mali Zvornik “nisu namenjeni za prelazak navedene kategorije putnika”, te da su zato aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava “upućeni da državnu granicu Srbije pređu na nekom od graničnih prelaza određenih za tu kategoriju putnika”.

XS
SM
MD
LG