Dostupni linkovi

Savez za promjene traži ostavku Milorada Dodika


Savez za promjene pozvao je danas Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, da podnese ostavku i da se raspišu predsjednički i parlamentarni izbori u RS.

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, objasnio je da je danas održan hitan sastanak Saveza za promjene, odnosno stranaka koje čine opoziciju u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako bi razmotrili aktuelnu situaciju.

"Odlučili smo da osnažimo Savez za promjene, da formiramo tijela sa jasnim i konkretnim zaduženjima, jer ovo je preloman trenutak za budućnost RS", kazao je Bosić.

On je najavio i da će tražiti hitne izmjene izbornog zakona koje će omogućiti vanredne izbore i na nivou BiH, ali i koji će onemogućiti "izbornu korupciju" na osnovu kakve je formirana Vlada Republike Srpske.

Bosić je objasnio da je ostavka Dodika i raspisivanje izbora jedinodemokratsko rješenje krize u Republici Srpskoj, te rekao da će u naredna dva mjeseca raščistiti i vidjeti da li je moguće rješenje i da li kriza ide dublje u bezdan.

"Pozivamo ga pošto je samouvjeren da će pobjediti, a mi vjerujemo da će građani biti dovoljno pametni da izaberu pravu budućnost", rekao je Bosić.

Čelnici Saveza za promjene zatražili su ukidanje zaključaka Narodne skupštine RS, zaprijetivši mogućim izlaskom na ulice, ako se to ne desi.

Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a, izjavio je da će Savez za promjene zajednički nastupiti na lokalnim izborima.

"Ne bojimo se izbora, ali zahtjevamo da istovremeno budu održani i predsjednički i parlamentarni izbori.", rekao je Ivanić i dodao da Savez za promjene ne isključuje dalje vanparlamentarne mogućnosti.

XS
SM
MD
LG