Dostupni linkovi

Pandeš: Članstvo u NATO od izuzetne važnosti za BiH


Za BiH je članstvo u NATO od izuzetne važnosti, a i BiH je zasigurno važna za ovaj savez zbog geopolitičkog i strateškog položaja u svjetlu najnovijeg razvoja događaja sa migrantima, borbe protiv "Islamske države", ali i zbog naše bliske prošlosti, rekla je danas u Sarajevu ministar odbrane u Vijeću ministara BiH Marina Pendeš.

Otvarajući godišnju konferenciju za vojno-diplomatske i vojne predstavnike BiH u inostranstvu, ona je u uvodnom izlaganju posebno naglasila značaj misije koju obavljaju vojno-diplomatski predstavnici BiH, pohvalivši njihovo angažovanje.

Ona je istakla značaj zajedničke aktivnosti koja treba biti usmjerena na pridobijanje partnera i prijatelja iz NATO i šire za što skorije aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP), što je prioritetno pitanje za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Godišnjoj konferenciji vojno-diplomatskih i vojnih predstavnika prisustvuju pomoćnici ministra odbrane i samostalnih organizacionih cjelina Ministarstva odbrane BiH

XS
SM
MD
LG