Dostupni linkovi

Mladen Bosić najavio dokaze o proneverama u vrhu RS


Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da će "ovih dana" biti saopšteni "šokantni podaci" o umešanosti vrha vlasti u Republici Srpskoj u velike pronevere novca.

"Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milionskim krađama, utajama poreza i novca. Videćete o čemu se radi i zašto se ovako grčevito bore za vlast", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci, ali nije želeo da precizira o čemu je reč.

On je najavio da će organi SDS-a i opozicionog Saveza za promene razmotriti ukupnu situaciju, za koju je ocenio da vodi ka sve dubljoj političkoj krizi u RS.

Lider SDS-a je naveo da će opozicija u RS razmotriti načine na koji će se odupreti delovanju aktulenoj vlasti koju je optužio i za "pokušaj rušenja ustavnog poretka".

"Ovo što radi ovih dana Narodna skupština RS nije u skladu s Ustavom i moramo da vidimo kako ćemo dalje u takvim uslovima", naveo je Bosić.

Vladajuća većina u Skupštini RS pre par dana odlučila je da Savet ministara BiH ne može donositi odluke pre nego što ih odobri Narodna skupština RS. Donet je i zaključak da se u Krivični zakon RS ugrade odredbe kojima bi se kažnjavao prenos nadležnosti sa entiteta na državni nivo.

Bosić je još rekao da se nada predsednik RS Milorad Dodik i entitetska vlast shvatiti da dalje zaoštravanje odnosa, kao i produkovanje političkih turbulencija, neće "dobro završiti ni po koga u RS".

"Naš politički program je stabilizacija i RS i BiH, ali to nažalost nije i program SNSD-a", naglasio je lider SDS-a, dodavši da ostaje da se vidi kako će se završiti sukob ta dva koncepta.

Lider SDS-a je danas u Banjaluci učestvovao u radu konferencije "Uloga mladih u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine i regiona".

XS
SM
MD
LG