Dostupni linkovi

Završne reči u slučaju Kantrimen


Suđenje Marku Milićevu, optuženom da je svojim vozilom "kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića prošlog leta na Brankovom mostu, biće nastavljeno 26. oktobra u Trećem opštinskom sudu u Beogradu iznošenjem završnih reči.

Nakon što tužilaštvo, optuženi i njihovi branioci iznesu završne reči, sud će zakazati izricanje presude.

Pored Milićeva, optuženi su i njegov kum Bratislav Vesović koji se tereti da mu je pomogao posle izvršenja krivičnog dela, kao i taksista Saša Janković, optužen za krivično delo neotklanjanje opasnosti.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju. Tokom suđenja nije otkrio šta se dogodilo sa spornim automobilom.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su te večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

XS
SM
MD
LG