Dostupni linkovi

U Podgorici mirno, zakazana sednica Kolegijuma Skupštine


U Podgorici je u nedelju ujutro mirno, nakon nereda koji su prethodne večeri izbili na protestu opozicionog Demokratskog fronta, kada su učesnici tog skupa policiju gađali Molotovljevim koktelima i čvrstim predmetima, što je, zatim, uslovilo intervenciju policije.

Policija je na demonstrante bacila suzavac, a u nerdima je povređeno 15 policajaca, od kojih jedan teže. Lekarsku pomoć zatražila su 24 demonstranta, uglavnom zbog suzavca, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Ministar, na vanrednoj konferenciji za novinare, nije hteo da precizira da li je sinoćni protest DF bio pokušaj državnog udara, pošto se, kako je objašnjeno, želelo nasilno ući u zgradu Skupštine Crne Gore.Konjević je ocenu o mogućem državnom udaru prepustio nadležnim državnim organima.

Policija je privela jednog od lidera DF Andriju Mandića i funkcionera tog saveza Slavena Radunovića.

Na opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo nekoliko opozicinoh stranaka, tražena je ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić zakazao je za danas sednicu Kolegijuma parlamenta, na koju je pozvao i predstavnike DF.

Vladajuća Demokratska partija socijalsita je u saopštenju ocenila da je protestni skup DF bio usmeren na "rušenje države".

XS
SM
MD
LG