Dostupni linkovi

Počinje 60. Beogradski sajam knjiga


Beogradski međunarodni sajam knjiga biće otvoren u nedelju, jubilarno po 60. put, pod sloganom "Šta bi bilo da nije bilo?".

Najveću književnu i kulturnu manifestaciju u Srbiji i regionu otvoriće režiser i pisac Emir Kusturica i njegova koleginica iz Rusije Natalija Naročnickaja, pošto je Rusija pocasni gost ovogodišnjeg sajma.

Vrata sajma će se otvarati svakoga dana do 1. novembra od 10 do 21 sat, a posetioce očekuje 483 direktnih izdavača od čega 67 iz inostranstva.

Fokus tribinskih i promotivnih programa, kao i tematskih izložbi, bićeusmeren najubileje domaće i inostrane pre svega 100. godišnjicu rođenja Branka Ćopića, 80. godišnjicu rođenja Danila Kiša, 120. godišnjicu Milana Kašanina, 1200 godisnjicu Metodija Solunskog slovenskog prosvetitelja, ali će biti obeležene i godišnjice Don Kihota, Čaplinove epohalne pojave na filmu...

Na sajmu će prvi put biti održan Festival stvaralastva mladih (do 30 godina) na kome će se umentici predstaviti likovnim, muzičkim scenskim i filmskim delima koja za temu imaju knjigu. Takođe, prvu put će biti organizovani okrugli stolovi na kojima će učestvovati poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života koje ne pripadaju esnafima pisaca i izdavača ali imaju šta da kažu o literaturi.

Cena ulaznice kao i prethodnih šest godina iznosi 250 dinara za pojedinca i 150 za grupne posete.

XS
SM
MD
LG