Dostupni linkovi

Sirijska opozicija odbila rusku pomoć


Sirijska opozicija koju podržava Zapad, odbila je danas predlog Rusije za pomoć u borbi protiv Islamske države kao i apel vlasti u Moskvi za održavanje izbora.

"Rusija bombarduje položaje opozicione Slobodne sirijske vojske (FSA) a sada hoće da sarađuje s njom. Pored toga Rusija nastavlja da podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada. Sada nam nije ništa jasno", izjavio je sirijski pukovnik FSA Ahmed Saud.

Rusija od 30. septembra bombarduje položaje Islamske države, dok Zapad i sirijski pobunjenici smatraju da vazdušni napadi samo predstavljaju podršku Asadu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su ruske vazdušne snage spremne su da daju vazdušnu podršku Sirijskoj slobodnoj vojsci, sirijskoj opoziciji koju podržava Zapad, u njenoj borbi protiv ekstremista Islamske države.

"Spremni smo iz vazduha da podržimo i patriotsku opoziciju, uključujući i takozvanu Sirijsku slobodnu vojsku, " rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju Rusija 1.

Lavrov je rekao da je najvažnije za Rusiju da stupi u kontakt sa osobama koje "mogu s punim autoritetom da ih predstavljaju i da predstavljaju oružane grupe koje se bore protiv terorizma".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG