Dostupni linkovi

Jablanović više nije predstavnik Liste Srpska


Na današnjem sastanku visokih državnih zvaničnika i predstavnika kosovskih Srba dogovoreno je da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Liste Srpska, a da tu dužnost ubuduće obavlja šef poslaničke grupe te liste Slavko Simić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izmena u vrhtu Liste Srpska biće u najkraćem roku registrovana i u relevatnim prištinskim institucijama. Aleksandar Jablanović će u narednom periodu obavljati drugu odgovornu javnu funkciju u sistemu Vlade Republike Srbije.

Promena na čelu Liste nije izazvana medijskim napadima i manipulacijama, već potrebom da Srpska bude još jača i jedinstvena, navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka saglasili su se da će sve eventualne nesuglasice među političkim predstavnicima Srba na Kosovu rešavati unutar Liste Srpska i u koordinaciji sa Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo.

„Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i ostatku Srbije, izazovima vezanim za prijem samoproglašenog Kosova u Unesko, ekonomskim i socijalnim problemima našeg naroda u Pokrajini, formiranju Zajednice srpskih opština, kao i političkim nesuglasicama unutar Liste Srpska“, saopštila je Vlada Srbije.

XS
SM
MD
LG