Dostupni linkovi

Žnidar: Slovenija se pokušava dogovoriti sa Austrijom o tranzitu izbeglica


Slovenačka policija ulaže velike napore da se sa Austrijom dogovori o većem tranzitu izbeglica iz Slovenije u tu zemlju, ali je verovatno da će Austrija uskoro prestati da prima migrante, izjavila je danas ministarka unutrašnjih poslova Slovenije Vesna Đerkeš Žnidar.

"Veoma se trudimo da se sa Austrijom dogovorimo o većem prihvatu migranata koji su u Sloveniji, ali i oni imaju teškoće sa obezbeđivanjem smeštajnih kapaciteta. Moja je ocena da će Austrija uskoro prestati da prima migrante i izbeglice", rekla je ona tokom obilaska graničnog prelaza Dobovec, prenela je slovenačka televizija.

Žnidar je dodala da će u četvrtak, kada u Ljubljanu dolazi evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos, s njim razgovarati i o tome kako ublažiti migracijsku krizu u Sloveniji, a za trenutno stanje rekla je da je veoma teško, ali da je još pod kontrolom, prenosi Indeks.hr.

Slovenačka policija procenjuje da je od subote iz Hrvatske u Sloveniju ušlo skoro 25.000 migranata, te da je Austrija preuzela desetak hiljada njih, a navodno se između Beča i Ljubljane vode razgovori da se postupci registracije i prijam ubrzaju, navodi hrvatski portal.

XS
SM
MD
LG