Dostupni linkovi

ICTY: U hotelu pronađen mrtav svjedok Mladićeve obrane


Haaški sud za bivšu Jugoslaviju objavio je kako je Dušan Dunjić vještak obrane u slučaju tužitelj protiv bivšeg zapovjednika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića - pronađen mrtav u hotelu u kojem je odsjeo.

Zbog toga je i prekinuto suđenje u četvrtak ujutro, no razlozi su se objavili tek kasnije popodne.

Dunjić je trebao svjedočiti u četvrtak, a u hotelu u kojem je odsjeo mrtvog su ga pronašli uposlenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda (ICTY). Odmah je obavještena hitna služba, koja je potvrdila smrt Dunjića.

Nizozemske vlasti provode trenutno istragu o njegovoj smrti – poručeno je sa suda.

Dunjić, stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije, svjedočio je u više predmeta pred Međunarodnim sudom. Bio je vještak tužiteljstva na suđenjima u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramush Haradinaj i drugi. Na suđenjima u predmetima Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac i drugi te Vujadin Popović i drugi - Dunjić je svedočio kao vještak obrane.

Na suđenju Mladiću trebao je kao vještak obrane – pokušati dovesti u pitanje nalaze međunarodnih patologa i istražitelja srebreničkog genocida, odnosno osporiti nalaze o preko 8000 ubijenih bošnjačkih dječaka i muškaraca u srpnju 1995.godine.

XS
SM
MD
LG