Dostupni linkovi

Vladajuća DPS spremna da raspiše izbore 2. decembra


Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je večeras političke subjekte u Crnoj Gori na dijalog o unapređenju izbornog procesa i saopštila da je spremna da raspiše izbore 2. decembra, po dobijanju pozivnice za NATO.

"Ovo je realna ponuda i razuman pristup. Sve ostalo govori da ljudi koji se pridruže protestu žele da Crna Gora zastane na putu ka EU ili da pozivnica za NATO bude odložena", saopštio je poslanik DPS-a Tarzan Milošević tokom rasprave u skupštini o političko-bezbednosnoj situaciji posle prošlonedeljnih incidenata.

Opozicioni poslanici oštro su danas kritikivali u parlamentu rekaciju policije za vreme prošlonedljenih protesta Demokratskog fronta (DF).

Nezavisni poslanik Dritan Abazović je ocenio da je Crna Gora "u dubokoj političkoj krizi" i optužio Upravu policije i Agenciju za nacionalnu bezbednost za "smišljeno izazivanje sukoba" u zemlji.

Nezavisni poslanik Abazović je pozvao vlast i ostale partije na dijalog kako bi se dogovorio način na koji će se organizovati izbori naredne godine , te da se dijalogom , "mirno" rešavaju problemi.

Sednici nisu prisustvovali poslanici opozicionog DF-a, koji bojkotuju rad skupštine i koji protestima žele da izazove promenu vlasti Mila Đukanovića.

U znak revolta zbog ponašanja policije i vlasti, sednicu su napustili i poslanici Demosa i Socijalističke narodne partije (SNP).

XS
SM
MD
LG