Dostupni linkovi

Mali osudio napad na novinare KRIK-a


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali osudio je danas napad Komunalne policije na novinare KRIK-a.

On je na konferenciji za novinare kazao da nisu tačni navodi da je njegovo obezbeđenje novinarima preprečilo put i uzelo fotoaparete, jer on nema obezbeđenje.

"Nikada nisam imao nikoga ko bi bio moje obezbeđenje", kazao je Mali.On je rekao da je bio na sastanku sa izvođačem radova kada su mu novinari KRIK-a prišli iza leđa, iako je postojao prostor za novinare.

"Nema potrebe da se prekida sastanak i da mi neko iza leđa viče", kazao je Mali.

KRIK je ranije danas saopštio da je obezbeđenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog fizički sprečilo novinare portala KRIK da mu postave pitanje u vezi sa 24 stana koje je Mali kupovao i prodavao kao direktor dve ofšor firme.

U saopštenju se navodi da su novinari pošli za gradonačelnikom koji se sa nekolicinom ljudi uputio prema gradilištu "Beograda na vodi", predstavili se da su sa portala KRIK i zamolili ga da stane kako bi mu postavili pitanje.

Na šetalištu kod kafića "Savanova", osobe u civilu koje su obezbeđivale gradonačelnika prepriječile su put novinarima KRIK-a, uzele fotoaparat i mobilni telefon i obrisale snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje.

Među osobama koje su prišle novinaru i oduzele mu fotoaparat bio je načelnik komunalne policije Nikola Ristić.

Prije dva dana KRIK je objavio tekst pod naslovom "Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju", što je Mali demantovao.

XS
SM
MD
LG