Dostupni linkovi

Nikolić o Kostiću: Gde su moja prava?


Nikolić o Kostiću: Gde su moja prava?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je sa predsednikom SANU Vladimirom Kostićem tokom sastanka u Predsedništvu raspravljao o njegovom stavu o Kosovu i ocenio da se stiče utisak da samo predsednik Srbije nema pravo na svoje mišljenje.

"U Srbiji je svaka izjava, bar za polovinu medija, povod da krenu ponovo da se obračunavaju sa drugim ljudima. Znači ja nemam pravo na svoje mišljenje, a profesor Kostić ima. On je imao pravo da kaže šta je hteo, a ja nemam pravo da kažem da mi se to ne sviđa. Gde li su moja prava", rekao je Nikolić.

On je naveo i kako je predsednik SANU je na sastanku u Predsedništvu Srbije rekao da on nije izgovorio tako kako su pojedini mediji preneli i kako pojedini mediji sada koriste.

"Ja sam mu onda rekao: 'Predsedniče, izvinite što sam onda reagovao, međutim, vi treba da znate da postoji lično mišljenje i da postoji javno mišljenje.' Ako ja nešto kažem onda to ne može da bude moje lično mišljenje, ako kaže predsednik Vlade to nije njegovo lično mišljenje, ako kaže predsednik SANU nije njegovo mišljenje, zato što svoje mišljenje možete da imate u svom krugu, u porodici medju prijateljima", kazao je Nikolić.

XS
SM
MD
LG