Dostupni linkovi

Kacin: Demonstracije ne mogu poremetiti odnos NATO-a i CG


Crna Gora je dobar partner, faktor stabilnosti, regionalni izvoznik mira, pionir na Zapadnom Balkanu i barjaktar evroatlantskih integracija, i to demonstracije ne mogu poremetiti, kazao je za Radio Crne Gore ambasador Slovenije pri NATO-u, Jelko Kacin.

On je dodao da organizatori protesta odlučuju kako će demonstracije teći, ocjenjujući da je očigledno došlo do izazivanja policije, koja je odgovorila na svoj način.

“Ali, to su unutrašnje stvari Crne Gore. Ja vjerujem da će nadležni organi brzo naći počinitelje i one koji su naručili takve ispade. Mislim da je stvar pod kontrolom”, kazao je Kacin.

Demonstracije, tvrdi on, ne mogu poremetiti činjenicu da je Crna Gora dobar partner, faktor stabilnosti, regionalni izvoznik mira, pionir na Zapadnom Balkanu i barjaktar evroatlantskih integracija.

“Mislim da Crna Gora dobro napreduje. Nakon posjete članova Sjeverno-atlantskog Savjeta prošle sedmice, mogu reći da su moje kolege veoma zadovoljne i da iz sjedišta NATO-a stižu veoma pozitivne poruke”, naveo je Kacin.

Upitan da prokomentariše reakciju Rusije na proteste Demokratskog fronta, Kacin je kazao da vjeruje da Rusija ima prečeg posla.

“Začuđujuće je da imaju volje i vremena da se bave Crnom Gorom, posebno šatorima. Rusija je remetilački faktor što se tiče stabilnosti na evropskom kontinentu. Napad na suverenu Ukrajinu i zauzimanje Krima neprihvatljivo je. Zato su članice NATO-a pokazale jasan stav uvođenjem sankcija Moskvi, kojima se pridružila i Crna Gora. Time je dala do znanja svima gdje želi i kako gleda na agresiju u Ukrajini”, zaključio je Kacin.

XS
SM
MD
LG