Dostupni linkovi

El Čapo pao sa litice bježeći od specijalaca


Odbjegli narko-bos i milijarder Hoakin "El Čapo" Gusman je u bjegu od meksičkih specijalaca prošle sedmice je pao sa omanje litice i tom prilikom slomio nogu i povrijedio lice, rekao je za CNN jedan meksički zvaničnik koji je upoznat sa slučajem.

Do potjere za El Čapom, koji je u julu pobjegao iz maksimalno obezbijeđenog meksičkog zatvora, došlo je kad su ga specijalci 9. oktobra primijetili u blizini grada Kosala, u planinama savezne države Sinaloa.

U društvu sa njim je tada bila jedna djevojčica, pa specijalci nijesu željeli da stupe u akciju, rekao je izvor, koji je dodao da su oni krenuli u potjeru kad su ga vidjeli bez djeteta.

U trenutku kad su mu se specijalci približili, Gusman je pao sa litice. Njegovi tjelohranitelji su pojurili do dna litice, odnijeli El Čapa i nestali u gustoj šumi, tako da specijalci više nijesu mogli da ih uoče.

Potraga za El Čapom je bila koncentrisana na područje grada Kosala, pošto su podaci dobijeni sa digitalnih instrumenata iz Gusmanovog privatnog aviona pokazali da je letjelica letjela na različite lokacije radi snabdijevanja potrepštinama, ali se uvek vraćala na istu lokalnu pistu.

Gusman je milijarder i šef moćnog meksičkog narko-kartela "Sinaloa", koji je završio u zatvoru u februaru 2014. godine, nakon što su ga uhapsile specijalne snage na sjeverozapadu Meksika.

On je 11. jula ove godine pobjegao iz tog zatvora sa maksimalnim obezbjeđenjem nakon što su pripadnici njegovog kartela iskopali 1,5 kilometra dugi tunel. Na snimkama sa nadzornih kamera se može vidjeti kako narko-bos nestaje kroz rupu iskopanu na dnu tuš-kabine i nestaje u tunelu.

Gusman je već jednom ranije pobjegao iz zatvora 2001. godine, kad su ga na slobodu iznijeli u korpi za prljav veš.

XS
SM
MD
LG