Dostupni linkovi

Maković: Vlada neće prihvatiti ultimatum DF-a


Potpredsjednik crnogorske Vlade Duško Marković poručio je da do ostavke Vlade i formiranja prelazne neće doći zbog toga što je to nedemokratski zahtjev koji odudara od političkih i demokratskih standarda.

On je rekao da Vlada Crne Gore neće prihvatiti ultimatum opozicije da se do vikenda formira prelazna vlada.

"Od ostavke Vlade i prelazne vlade u subotu neće biti ništa, zbog toga što je to nedemokratski zahtjev, koji odudara od političkih i demokratskih standarda", izjavio je Marković.

On je podsjetio da se vlast konstituiše na izborima i da je Vlada u vrijeme mandata izložena svakoj vrsti provjere, ali i pada onda kada za to postoji jasna podrška parlamentarne većine, prenose podgorički mediji.

Marković je ocijenio da je bezbjedonosna situacija u Crnoj Gori stabilna, ali da postoje određeni rizici zbog najavljenog protesta Demokratskog fronta u subotu, 24. oktobra.

"Crna Gora je stabilna, ali je sasvim izvjesno i želim potpuno odgovorno da kažem da je ta stabilnost pred izazovom, jer su najavljeni protesti. Oni su zvanično najavljeni kao mirni protesti, mirna šetnja, ali nakon saopštavanja šta je cilj tih protesta - rušenje vlasti, ipak nam to mora skrenuti pažnju, trebamo biti oprezni i spriječiti svaku eskalaciju nasilja, nelegitimno rušenje vlasti i ugrožavanje institucija", poručio je Marković.

XS
SM
MD
LG