Dostupni linkovi

Krivokapić: SDP neće izaći iz Vlade dok ne stigne poziv za NATO


Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da SDP neće izaći iz Vlade dok ne stigne poziv za članstvo u NATO iako ona sada, kako je naveo, djeluje kao tehnička vlada jer je koalicija suštinski ne funkcioniše.

Demokratski front je sinoć na protestima postavio ultimatum kojim traže formiranje prelazne vlade do subote ili da do tada koalicioni partneri DPS-a izađu iz izvršne vlasti.

"Crna Gora ima strateški cilj, koji se zove NATO integracije, ostalo je još samo manje od dva mjeseca do konačne odluke, i pred samim ciljem mislim da je važnije održati tehničku vladu gdje koalicija suštinski ne funkcioniše nego ulaziti u neizvjesnosti koje mogu da ometu taj put, do decembra mjeseca. Politički stavovi DF-a su njihovo pravo, naša je ustavna dužnost da kroz procedure parlamenta odgovaramo i na pitanje povjerenja Vladi", rekao je Krivokapić nakon sjednice kolegijuma predsjednika Skupštine.

Krivokapić je rekao da sa premijerom nije razgovarao o protestima kao i da je sjednica parlamenta na kojoj će se razgovarati o protestima održati u srijedu.

Komentarišući saopštenje ruskog Ministarstva vanjskih poslova kojim se izražava žaljenje zbog uklanjanja demonstranata ispred parlamenta, Krivokapić je rekao da Rusija ima pravo na to kao što je Crna Gora imala pravo da joj uvede sankcije.

"Vi znate da je Crna Gora uvela sankcije Ruskoj federaciji kao dio svoje zajedničke politike sa EU, dio toga je naravno i reakcija ruskog MIP-a, kao zemlja koja ima sankcije Crne Gore. Ne doživljavam ih kao nešto što spada u izravnu nadležnost Ruske federacije niti kao nešto što doprinosi našim dobrim odnosima, ali kako je bilo naše pravo da uvedemo sankcije Rusiji tako je njihovo pravo da daju svoje ocjene na međunarodne događaje", rekao je lider SDP-a.

On je dodao da je posebno interesantno da događaji u jednoj maloj zemlji izaziva mišljenje tako velikog ministarstva.

XS
SM
MD
LG