Dostupni linkovi

Pajtić saslušan, odbio poligraf


Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić saslušan je danas u policiji povodom afere o prisluškvanju u vezi optužbi da je Nikola Petrović tražio dva miliona eura od Lidije Udovički.

Pajtić je odbio poligrafsko testiranje, saznaje Tanjug.

Pajtić je saslušan u svojstvu građanina po zahtjevu tužioca u cilju prikupljanja obavještenja u predistražnom postupku.

Prije nekoliko dana Pajtić je najavio da će se rado odazvati pozivu za saslušanje, s obzirom da je sam žrtva prisluškivanja, a da izjavu, sa svim dokazima o reketiranju strane kompanije, namjerava da da nadležnim organima.

Direktor EMS Nikola Petrović već je saslušan, negirao je sve optužbe i bio na poligrafskom testiranju i prošao takozvani "detektor laži".

Vladimir Beljanski, pravni zastupnik Lidije Udovički, izjavio je da je u podnesku srpskoj policiji i tužilaštvu predložio da joj se poziv za prikupljanje informacija u svojstvu građanina uputi na adresu njenog prebivališta u Madridu i da se razgovor sa njom obavi u Španiji.

U javnosti su plasirani transkripti razgovora Pajtića i Udovički, u kojima se pominje da je Petrović navodno od Udovički tražio dva miliona eura kako bi se na EMS priključio vetropark firme Kontinental vinds.

XS
SM
MD
LG