Dostupni linkovi

Demokratski front neće prisustvovati sjednici Skupštine Crne Gore


Poslanici DF neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici plenuma Skuptine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o intervenciji policije protiv demonstranata na protestima DF-a. Demokratski front (DF) će danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) prijaviti protestnu šetnju za subotu, saznaju "Vijesti".

Politički dijalog, s ciljem rješavanja duboke političko institucionalne i ekonomske krize u državi može eventualno uspjeti jedino ukoliko u njemu učestvuje i premijer Milo Đukanović, smatra predsjednik Demosa, Miodrag Lekić.Lekić je saopštio da neće prisustvovati sjednici kolegijuma.

Liberalna partija pozvala je građane i institucije da pokažu napore i opredjeljenje za dijalog, dogovor i mirno rješavanjem bilo kojeg sukoba.
“LP snažno osuđuje nasilje koje je proteklih noći kulminiralo na podgoričkim ulicama i u kojem su žrtve bili i građani pojedinci, i mediji, i organi javnog reda i mira i državne institucije”, piše u saopštenju te stranke.

Crnogorska policija neće više dozvoliti da bude napadnuta, a da ne reaguje ,poručio je sinoć ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Policijski starješina povrjeđen je teže, a pet službenika lakše u sinoćnjim protestima Demokratskog fronta.

Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli su sinoć u Kliničkom centru Crne Gore povrijeđene policajce.

Policija je profesionalno postupala tokom sinoćnjeg okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici i pomogla da skup ima miran i demokratski karakter, ocijenila je Građanska alijansa.

GA je pozdravila i jasne poruke organizatora za mirni protest.

XS
SM
MD
LG