Dostupni linkovi

Odbor za bezbjednost: Tužilaštvo što prije da ocijeni nerede u Podgorici


Odbor za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore očekuje od tužilaštva da pruži institucionalni odgovor i u najkraćem roku pravnu ocjenu događaja, koji za posljedicu imaju više povrijeđenih policajaca, novinara, građana, oštećenje materijalnih dobara i druge oblike štete, sa ciljem zaštite ustavnog poretka i vladavine prava.

To je jedan od zaključaka Odbora za bezbjednost i odbranu, koji je sinoć održao sjednicu u vezi sa bezbjednosnom situacijom u Podgorici, povodom protesta Demokratskog fronta.

Za zaključke su glasali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Pozitivne Crne Gore i Bošnjačke stranke, dok su protiv bili poslanica Socijalističke narodne partije (SNP), Snežana Jonica i nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović.

Sjednici su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Slavko Stojanović. Članovi Odbora iz Demokratskog fronta nijesu bili na sjednici.

U zaključcima se navodi da Odbor od Ministarstva unutrašnjih poslova zahtijeva preipsitivanje, u propisima predviđenoj proceduri, zakonitosti određenih preduzetih mjera i radnji pojedinaca, u cilju utvrđivanja eventualnih prekoračaenja ili zloupotrebe službenih ovlašćenja i sankcionisanje počinilaca.

Odbor cijeni neophodnim uspostavljanje političkog dijaloga u institucijama sistema, vjerujući da će se kroz dijalog ojačati međusobno povjerenja, kao i povjerenje u institucije sistema.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG