Dostupni linkovi

Stoltenberg: Rast podrške članstvu uvijek prisutan trend


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ocijenio je da podrška građana Crne Gore članstvu u NATO-u raste i da je taj trend uvijek prisutan, poručujući da parlament ima mandat da donese konačnu odluku.

Stoltenberg je u intervjuu agenciji MINA rekao da su istraživanja javnog mnjenja uvijek nesigurna, ali da su najbolji pokazatelj o tome kakvo je mišljenje građana.

"Vidjeli smo različite rezultate različitih istraživanja, ali trend koji pozdravljam je uglavnom isti, a to je porast podrške onih koji su za učlanjenje u NATO, kao i smanjenje onih koji su protiv. Na kraju, na Crnoj Gori je da se opredijeli kako će donijeti odluku. Parlament biraju ljudi na izborima i parlament ima mandat da donese finalnu odluku u ime onih koji su ga izabrali", poručio je on.

Stoltenberg je rekao da vidi rast podrške građana.

"Dodatno, vidio sam jaku podršku u parlamentu prilikom usvajanja Rezolucije o integraciji u NATO-u. Vidim rast podrške u Crnoj Gori i ovo je jedna od oblasti koja je važna za donošenje konačne odluke", naveo je i dodao da je Crna Gora napredovala i pohvalio državu zbog toga.

XS
SM
MD
LG