Dostupni linkovi

Stefanović: Pregovori u Briselu - novi pritisak na Srbiju


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas kao dodatne pritiske na Srbiju najnovije pregovore u Briselu i nove uslove za otvaranje poglavlja 35 u pristupnim pregovorima u članstvu Srbije u EU.

On je izrazio nadu da će Vlada i svi drugi državni funkcioneri koji se bave tim pitanjem imati priliku da analiziraju sve i da će i taj dokument morati da se promeni.

"Premijer će u narednim danima pokušati da pronađe rešenje koje Srbiju ne udaljava od evropskog puta, ali štiti nacionalne interese naše zemlje. Mi ne možemo da se odreknemo naše zemlje, ne možemo da ostavimo Srbe na cedilu", rekao je Stefanović po okončanju svečanog defilea pripadnika MUP-a centralnim niškim ulicama.

Stefanović je rekao da je ovo težak izazov za Srbiju, ali će ona će nastojati da ga reši, kao i druge probleme koje je do sada rešavala.

"Uspeli smo da izađemo iz recesije i da podignemo ekonomiju naše zemlje, mada su mnogi mislili da to nećemo postići. Isto tako ćemo se suočiti i sa ovim problemom", kazao je Stefanović.

XS
SM
MD
LG