Dostupni linkovi

Mediji: Tužilaštvo naložilo hapšenje sina Svetozara Marovića


Crnogorsko specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje Miloša Marovića, sina visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića, zbog sumnje da je učestvovao u spornoj preprodaji državnog zemljišta, prenose danas podgorički mediji.

Jutros je uhapšen bivši direktor Zavoda za izgradnju Budve Stevica Dragović, potvrdilo je tužilaštvo koje je u saopštenju navelo da je izdalo nalog za hapšenje još dve osobe, M.M. I M.V.

Podgorički mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja, naveli su da je reč o Milošu Maroviću i njegovom kumu Marku Vujoviću, koji su "nedostupni pravosudnim organima".

Krajem septembra u Budvi je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih da su preprodajom državnog zemljišta iznad Jaza oštetili budžet za oko 1,4 miliona evra.

Među uhapšenima je i bivša šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, te nekadašnji direktor Auto-moto društva Budva (AMD) Igor Trnski.

Osumničen je i doskorašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović koji već u zatvoru izdržava kaznu od šest godina zbog zloupotreba na štetu opštinskog budžeta.

Kuljača i Trnski dobili su status svedoka saradnika, dok su ostali uhapšeni u najnovojoj budvanskoj aferi, u pritvoru.

Budvu poslednjih godina potresaju afere u koje su umešani najviši lokalni funkcioneri i članovi porodice bivšeg predsendika državne zajednice SCG i visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

XS
SM
MD
LG