Dostupni linkovi

Crna Gora: Opozicija poništila odluku o Odboru za praćenje izbora


Predstavnici opozicionog Demokratskog fronta proglasili su sinoć ništavnom odluku Skupštine Crne Gore o formiranju Odbora za praćenje izbornog zakonodavstva.

Član Predsjedništva Demokratskog fonta Milan Knežević ocijenio je da je danas u Skupštini Crne Gore sahranjeno izborno zakonodavstvo i da je na sjednici održanoj na Cetinju vladala atmosfera kao na podgoričkom groblju "Čepurci".

"Ekshumirali su izborno zakonodavstvo. Odluku koju su danas donijeli o formiranju odbora, mi proglašavamo ništavnom", rekao je Knežević na protestu ispred zgrade parlamenta u Podgorici, koji traju već 17 dana.

Knežević je rekao da su predstavnici crnogorske policije otkazali poslušnost šefovima i odbili da intervenišu protiv demonstranata.

"Veliki broj časnih ljudi je odbio da postupi po naređenju i svakog dana nam govori kakva je panika u Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Policija je odbila da interveniše u razbijanju ovih mirnih demonstracija", rekao je Knežević.

Budimir Aleksić iz Nove srpske demokratije rekao je da demonstranti neće odustati od zahtjeva da bude formirana prelazna vlada koja bi organizovala demokratske izbore.

On je optužio Radio-televiziju Crne Gore da vodi kampanju protiv demonstranata. "Ono nas demonizuju i stigmatizuju.

Oni krše zakon i izvještavaju navijački", rekao je Aleksić. Protesti opozicionog Demokratskog fronta počeli su 27. septembra sa zahtjevima da bude formirana prelazna vlada i raspisani demokratski izbori.

XS
SM
MD
LG