Dostupni linkovi

Završen neformalni sastanak o pregovorima Beograda i Prištine


U Briselu je završen neformalni sastanak predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Ise Mustafe sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini o dosadašnjem napretku u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i budućim koracima u sprovođenju Briselskog sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon sinoćnje runde dijaloga da će sve što je dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma biti sprovedeno, ali da Beograd neće ići ni korak dalje.

Dačić je rekao novinarima u Briselu da će premijer Srbije razjasniti sve nedoumice u vezi sa procesom normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Komentarišući kontroverze u vezi sa poglavljem 35 pregovaračkog procesa Srbije i EU, Dačić je rekao da to, takođe, u premijerovom resoru, prenosi Tanjug.

Prethodno je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić izjavio je da postoji novi amandman na prijedlog platforme za pregovaračko poglavlje 35, kojim se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da Beograd prizna nezavisnost Kosova. "

XS
SM
MD
LG