Dostupni linkovi

Erdogan priznao eventualne greške vlasti posle napada u Ankari


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan priznao je danas da su moguće "greške" vlasti za vreme napada u Ankari gde je u subotu poginulo 97 ljudi ali je izrazio uverenje da taj napad, najsmrtnosniji i istoriji savremene Turske, ima korene u Siriji.

"Nesumnjivo je da je u jednom trenutku došlo do neke greške. Istraga će to utvrditi", rekao je Erdogan novinarima, tri dana posle napada u glavnom gradu Turske.

Erdogan je naložio specijalnu istragu o eventualnim propustima vlasti.

Turski predsednik je dodao da postoji mogućnost da je napad planiran u Siriji.

"Prema našim obaveštajnim saznjanima, taj teroristički napad ima korene u Siriji", rekao je Erdogan.

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je juče da su militanti organizacije "Islamska držav"a glavni osumnjičeni za bombaške napade u Ankari.

Davutoglu je rekao da je Turska upozorena da kurdski pobunjenici ili teroristi Islamske države planiraju samoubilačke bombaške napade i da su dvojica osumnjičenih bombaša bila privođena pre napada.

Samoubilački bombaški napadi dogodili su se u subotu u Ankari, na skupu na kojem su učesnici tražili više demokratije i okončanje sukoba s kurdskim separatistima, pripadnicima Radničke partije Kurdistana (PKK).

Niko još nije preuzeo odgovornost za napade, a u dve eksplozije koje su se tokom vikenda dogodile u Ankari poginulo je najmanje 97 ljudi.

XS
SM
MD
LG