Dostupni linkovi

Parlamentarna skupština NATO za članstvo C. Gore


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Parlamentarna skupština NATO usvojila je danas Rezoluciju o jačanju bezbjednosti i stabilnosti kroz NATO Politiku otvorenih vrata i partnerstva u kojoj se pozivaju vlade i parlamenti država članica Alijanse da upute poziv Crnoj Gori da se pridruži tom savezu.

Kako je saopšteno iz skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, u radu 61. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO u 2015. godini učestvovala je delegacija, u čijem su sastavu poslanici Obrad Stanišić i Rifat Rastoder.

Delegati Parlamentarne skupštine NATO usvojili su Rezoluciju o „Jačanju bezbjednosti i stabilnosti kroz NATO Politiku otvorenih vrata i partnerstva“ kojom, između ostalog, Parlamentarna skupština NATO naglašava komplementarnost NATO Politike partnerstva i otvorenih vrata i napominje da su perspektiva daljeg proširenja i duh kooperativne bezbjednosti unaprijedile stabilnost u Evropi.

„Ističe da NATO saradnja sa partnerskim zemljama počiva na zajedničkim vrijednostima i ima za cilj promovisanje saradnje, povjerenja i stabilnosti, kao i povećanje kapaciteta zemalja članica i partnera za rješavanje novih bezbjednosnih izazova (paragraf 7), poziva članove vlada i parlamente Sjevernoatlantskog saveza:a) da nastave sa pružanjem podrške zemljama aspirantima dogovorene na NATO samitu u Velsu, b) da upute Crnoj Gori poziv da se pridruži Savezu“, kaže se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG