Dostupni linkovi

Jablanović: Krivicu za napad snose oni koji vode hajku protiv mene


Aleksandar Jablanović, čije je smenjianje sa mesta šefa Srpske liste na Kosovu predložila Vlada Srbije, ocenio je danas da krivicu za noćašnji bombaški napad na kuću njegovog oca u okolini Leposavića snose oni Srbi koji u medijima vode hajku protiv njegove porodice.

"Mislim da je hajka koja se vodi protiv nas dvojice podstakla nekoga da se usudi da baci bombu na kuću mog oca", ocenio je Jablanović u izjavi agenciji Beta.

On je potvrdio da su nepoznate osobe noćas između dva i tri sata posle ponoći, bacile eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata kuće u kojoj su se nalazili njegova majka i njegov otac Dragan Jablanović, doskorašnji predsednik opštine Leposavić.

Jablanović je rekao da njegovi roditelji nisu povređeni, ali da je načinjena materijalna šteta na automobilu koji je bio parkiran u dvorištu.

Dodao je da su uviđaj obavili pripadnici policije i Kfora.

Jablanović je do skoro obavljao dužnost predsednika poslaničke grupe Srpske liste na Kosovu, ali je Vlada Srbije predložila da on više ne bude na toj funkciji i za koordinatora predložila zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića. Jablanović tu odluku ne priznaje i tvrdi da je i dalje šef Srpske liste.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić osudio je ranije danas napad na kuću Dragana Jablanovića i pozvao nadležne organe da hitno pronađu počinoce i utvrde motiv napada.

XS
SM
MD
LG